National/International

Mai multe victime din COLECTIV au murit din cauza infecţiilor din spital

   

Potrivit şefului secţiei ATI, Adrian Stănculea, trei dintre cei şase răniţi în incendiul din Colectiv care au murit la Spitalul de Arşi din cauza bacteriilor şi infecţiilor intraspitaliceşti.

 

”Am avut 27 de bolnavi internaţi, au decedat 6. Trei au murit din cauza infecţiilor”, a declarat joi Adrian Stănculea, şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi.

 

”Intotdeauna intr-o sectie ATI exista contaminare bacteriana si infectie. A doua etapa a pacientului mare ars este etapa infectioasa. Dacă în România exista un centru de arşi în care fiecare pacient avea propriul salon, asistenta, management, probabil rata de infectie era ceva mai mica. Asta nu inseamnă ca in marele spitale din lume nu se intampla asta. Infecţiile sunt raportate, nu am ascuns nimic”, a declarat Cristian Nițescu, directorul medical al Spitalului de Arşi din Bucureşti, conform România TV.

 

”Infecțiile intraspitalicești din secția ATI sunt mult mai mari, deoarece arși nu se mai pot apăra din punct de vedere imunitar. Acești pacienți au plămânii încărcați, nui se ventilează bine, deci sunt predispuși la infecții intraspitalicești”, a completat directorul medical al Spitalului de Arşi.

 

Potrivit unui medic de la Spitalul de Arşi, toți răniții au fost spălați într-o singură cadă, existând posibilitatea ca germenii și microbii să fie transferați de la un pacient la altul. Directorul spitalului a confirmat şi acest fapt.

 

”Este o singură cadă pentru că nu există spaţii pentru 2 sau 10. Un salon pentru marii arşi ar trebui să aiba cada proprie. Faptul că noi avem 2 paturi in ATI de mare ars este o realizare pentru Romania, nu mai există în alte spitale”, a mai spus Niţescu.

 

Soluția ar fi stabilirea unor filtre pentru protejarea pacientului.

 

"La nivelul unei țări precum Germania, există doar 3-4 centre de arsuri, fiecare cu câteva paturi. Nu ar fi putut primi atâția pacienți cu arsuri grave. (...) Familiile au fost anunțate că există infecții", au menționat reprezentanții Spitalului de Arși din Capitală.

3-12-2015, 13:09
9 vizualizări
0 comentarii

Cele mai citite ştiri din National/International

333 vizualizări
14-11-2018, 16:09
Nu e glumă! Pasagerii unui zbor LOT au adunat bani pentru a cumpăra o piesă pentru avion» Vezi tot
259 vizualizări
14-11-2018, 23:10
Se anunță un nou protest masiv la București, după ofensiva PSD la adresa UE» Vezi tot
205 vizualizări
14-11-2018, 13:48
VIDEO - Florin Iordache ”Altă întrebare” a arătat degetul mijlociu opoziției. S-a întâmplat în Parlament» Vezi tot
195 vizualizări
15-11-2018, 11:03
Reacția golănească a protestatarului Mihai Dide la moartea jandarmeriței din Suceava» Vezi tot
133 vizualizări
12-11-2018, 13:36
Discuţie dintre un poliţist şi o şoferiţă: ”De ce nu purtaţi centura de siguranţă? - Pentru că mi-am pus silicoane”» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?