MAE a emis un avesrtisment de tip COD ROȘU de călătorie în Irlanda! Uraganul Ophelia va lovi coasta vestică



Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care călătoresc sau se află pe teritoriul Irlandei că, potrivit Serviciului de Meteorologie irlandez, uraganul Ophelia, format în Oceanul Atlantic, va lovi coasta de Vest a Irlandei, se anunță într-un comunicat de presă emis de instituție.

„Pentru perioada de la 16 octombrie 2017, ora 9.00 până la 17 octombrie 2017, ora 03.00 a fost emisă o alertă de vânt puternic, cod roşu pentru regiunile Wexford, Mayo, Galway, Kerry, Clare, Limerick, Cork şi Waterford şi cod portocaliu pentru restul ţării”, se arată în comunicat.

Condiţiile meteorologice prognozate atenţionează cu privire la creşterea în intensitate a uraganului Ophelia (3 din 5 pe scara intensităţii) şi trecerea acestuia la stadiul unei furtuni post-tropicale. Furtuna se va manifesta prin vânt intens ce va depăşi 80 km/h, iar pe alocuri, în special pe coasta de Vest, rafalele pot atinge peste 130 km/h, se arată în comunicat.

De asemenea, sunt aşteptate valuri puternice, posibile inundaţii, întreruperi în furnizarea energiei electrice şi pagube materiale, precum şi perturbări ale circulaţiei rutiere, feroviare, aeriene şi navale şi ale serviciului de telefonie mobilă.

Conform Grupului de Coordonare pentru Situaţii de Urgenţă irlandez, aceasta se estimează a fi cea mai puternică furtună care va lovi Irlanda din ultimii 50 de ani.

Comentarii Facebook