Kovesi anunță că DNA caută un nou sediu. Este vizat și sediul Antena 3, sechestrat după arestarea lui Felix

 

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat că instituția pe care o conduce caută un nou sediu, pentru că actualul imobil este neîncăpător. 

 

Laura Codruța Kovesi a vorbit într-un interviu pentru ziare.com că vrea să aducă noi procurori și să angajeze 50 de noi polițiști.

 

În momentul în care instanța pronunță o hotărâre de condamnare, bunurile și banii indisponibilizați trec automat în proprietatea statului. De exemplu, hotărârea dispune confiscarea unui milion de euro dintr-un cont bancar și a 5 imobile. ANAF trebuie să ia banii din contul în care se găsesc pentru a-i muta în buget. Iar proprietățile imobiliare trec în proprietatea statului.

 

Unul dintre motivele invocate de Finanțe pentru neexecutarea hotărârilor este că nu se pot vinde imobile la preț bun de piață. Nu trebuie să le vinzi. Multe instituții se plâng că nu au sedii. Și DNA are nevoie de un sediu mai mare. De ce să plătim chirie sau să cumpărăm un sediu?

 

Sunt atâtea imobile indisponibilizate care pot fi folosite pentru a fi date instituțiilor publice, grădinițe, școli, poate spitale. O să încerc anul acesta să verific toate imobilele confiscate în baza dosarelor DNA pentru că avem nevoie de un nou sediu și am să fac demersuri să îl primim”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

 

Unul dintre posibilele sedii este și imobilul Intact, confiscat de stat odată cu condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA. Șefa DNA a spus că ”bunurile și imobilele confiscate în acel dosar au fost trecute în proprietatea statului. Vom fi atenți cum vor fi gestionate”.

 

Adrian Ursu, directorul editorial al Intact, a declarat că a înțeles că DNA ”se muta chiar aici în sediul Antena 3”.

Comentarii Facebook