Klaus Iohannis susține că alegerile primarilor trebuie să fie din două tururi

 

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că viitorul Parlament ar trebui să evalueze serios reintroducerea alegerilor primarilor din două tururi de scrutin.

 

Acum, după aceste alegeri, cred că devine şi mai evident că noul Parlament care se va constitui trebuie să evalueze foarte serios introducerea alegerilor locale în două tururi de scrutin pentru primari”, a declarat Klaus Iohannis.

 

Şeful statului a apreciat că noua legislație are părți bune, deoarece a redus posibilităţile de cumpărare a voturilor şi a adus un plus de transparenţă în finanţarea partidelor.

 

Iohannis crede că Guvernul ar trebui să realizeze o campanie națională de conştientizare a importanţei votului, prin care să fie mobilizat electoratul la vot.

 

Este evident că pentru alegerile parlamentare Guvernului îi revine o sarcină importantă. Cineva trebuie să se ocupe de o campanie de conştientizare, or acest lucru, după părerea mea, trebuie să îl facă Guvernul, printr-o campanie naţională, care conştientizează importanţa votului. Nu importanţa votului pentru un anumit partid, ci importanţa votului în sine şi să mobilizeze electoratul ca să meargă la vot”, a spus şeful statului.

Comentarii Facebook