Klaus Iohannis și-a prezentat bilanțul la 100 de zile de mandat unde dacă nu pe Facebook

 

Preşedintele Klaus Iohannis și-a prezentat bilanțul mandatului de 100 de zile de când e la Cotroceni pe Facebook.

 

”Azi se împlinesc 100 de zile de când sunt Preşedintele României. Această perioadă este un prim pas către România pe care o construim împreună”, a scris preşedintele Iohannis de pe Facebook.

 

El a postat și un film care prezintă principalele acţiuni ale şefului statului, de la preluarea mandatului prezidenţial.

 

”La învestitură, mi-am asumat cele trei responsabilităţi constituţionale de preşedinte al României: apărarea naţională, securitatea ţării şi politica externă”, se arată în film.

 

Clipul curprinde imagini de la semnarea acordului politic privind creşterea finanţării apărării, întâlnirea cu Victoria Nuland, subsecretarul de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, vizita la sediul NATO de la Bruxelles.

 

Klaus Iohannis susține în clip că a ”cerut partidelor politice un calendar al sesiunii parlamentare, legea finanţării partidelor şi a campaniilor electorale, legea votului prin corespondenţă şi simplificarea procedurilor de ridicare a imunităţii parlamentare”.

 

De asemenea, șeful statului a participat la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a cerut recuperarea banilor în urma actelor de corupție.

 

Nu lipsesc nici imagini de la vizitele la Laserul de la Măgurele, vizita la Spitalul Fundeni, dar şi vizitele oficiale în Franţa, Germania, Polonia, Ucraina şi Chişinău, apar în bilanţul preşedintelui Iohannis.

 

”Patriotismul, spiritul civic, conştiinţa libertăţii şi a puterii de a decide prin vot mă leagă de toţi românii din ţară şi din sătrinătate. Suntem o naţiune puternică şi curajoasă, cu aspiraţii pe care am privilegiul să le reprezint şi datoria să le împinesc”, a mai transmis şeful statului.

 

Vezi AICI clipul.

Comentarii Facebook