Kara Travel a dat faliment! 100 de români, plecați cu agenția în vacanță au probleme

 

Agenția Kara Travel a dat faliment, iar 100 de români plecați în vacanță prin această firmă au probleme, trebuind să achite servicii neonorate. 

 

Informam opinia publica despre faptul ca agentia de turism Kara Travel membra ANAT din anul 1997, a intrat in faliment cu incepere din data de 27 august 2013;  ANAT isi exprima regretul cu privire la situatiile neplacute intampinate de turistii acestei agentii, ca urmare a producerii acestei situatii.

 

Kara Travel a respectat calitatea si statutul de membru al ANAT pe tot parcursul apartenentei sale la aceasta asociatie, dar o consideram suspendata odata cu depunerea cererii de faliment, conform statului ANAT.

 

In acest moment exista aproximativ 100 de turisti plecati pe destinatii externe prin agentia de turism Kara Travel, carora le-au fost achitate doar partial serviciile, dar care au transportul retur asigurat. Acestia vor fi nevoiti sa isi achite local serviciile neplatite de Kara Travel, urmand ca la intoarcerea in tara sa se adreseze asiguratorului care a emis polita de asigurare pentru riscul de insolvabilitate al agentiei de turism”, precizează Adriana Caranfil, Consilier Marketing Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT).

 

Agenția precizează că se lucrează ”înca din anul 2012 la gasirea unei forme de asigurare  a turistilor prin care sa se asigure contravaloarea vacantelor, in cazul unui incident nedorit. Din pacate,  companiile de asigurari, la randul lor determinate de un climat economic nefavorabil si versatil,  evita, in general, sume mari la asigurarile de insolventa.

 

Intentionam ca odata cu deschiderea Bursei de turism de la Constanta, de saptamana viitoare, sa prezentam impreuna cu Autoritatea Nationala pentru Turism, un nou set de criterii de licentiere a agentiilor de turism, inclusiv o noua propunere de asigurare, menita sa acopere, intr-o masura mai mare, eventualele pierderi financiare ale turistilor”.

Comentarii Facebook