Miercuri 24 Aprilie

Jurnaliştii vor primi la pensie o indemnizaţie de până la 50%

 

Camera Deputaţilor a adoptat un proiect potrivit căruia jurnaliştii pensionari, membri ai uniunilor de creatori, vor primi o indemnizaţie de până la 50% din pensie.

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a spus că Executivul nu susţine astfel de măsuri şi, în plus, jurnaliştii au criticat acest fapt în trecut, deci "nu este cazul" să obţină un statut special, scrie romaniatv.net.

 

Pentru a beneficia de indemnizaţie, persoanele vizate trebuie să aibă o vechime de cel puţin 15 ani în practicarea meseriei de jurnalist şi să fie membru al unei asociaţii de presă recunoscută legal timp de minimum cinci ani.

 

Prin uniuni de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică se înţelege persoanele juridice române de drept privat, fără scop patrimonial, din domenii precum cel al creaţiei muzicale, interpretative, cinematografice, literare, arhitecturale, teatrale, jurnalistice şi al artelor plastice care sunt recunoscute ca fiind de utilitate publică”, se arată în proiect. 

 

Proiectul de modificare a legii a fost propus de senatorul UNPR, Haralambie Vochiţoiu, dar a fost semnat de alţi 39 de parlamentari, printre care Gabriel Oprea, Mihai Fifor, Florentina Jipa sau Eugen Nicolicea.

Comentarii Facebook