Jeremy Clarkson îi umilește din nou pe români

 

Starul TV, Jeremy Clarkson, fosta gazdă a emisiunii Top Gear, i-a umilit din nou pe români în emisiunea pe care o prezintă.

 

Clarkson s-a folosit în ultimul episod al emisiunii pe care o moderează acum, The Grand Tour, de un român pe care l-a pus să pedaleze la un vehicul ”fără şofer”, improvizat dintr-o jumătate de fosă septică şi un fotoliu, în ceea ce Clarkson numeşte muncă de ”sclav feudal”, anunță Mediafax.

 

În emisiune a fost criticată maşina care se conduce singură de la Google, iar pentru a arăta cât de mult o ”prețuiește” a adus în platou un vehicul manevrat cu telefonul mobil construit chiar de el dintr-o jumătate de fosă septică şi un fotoliu. Ceilalţi doi prezentatori au fost curioși să vadă ce se află sub capotă, iar acolo au găsit un bărbat care pedala şi făcea manevrele în funcţie de ceea ce spunea realizatorul.

 

O, Doamne. Este un om acolo înăuntru!”, a murmurat Richard Hammond. ”Nu e doar un om, e un român. Le dau de muncă celor nou veniţi la noi în ţară. Google foloseşte electronice ca să le ia locurile de muncă ale oamenilor. Asta (maşina construită de Clarkson) le dă un loc de muncă, le dă demnitate. E genial”, le-a răspuns Clarkson colegilor săi. ”Ingineria britanică, doamnelor şi domnilor, cu piese româneşti”, a mai spus starul TV.

 

Ambasadorul român la Londra, Dan Mihalache, a reacționat în urma acestor noi atavuri aduse românilor care muncesc în Marea Britanie. 

 

Un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorinta de a obtine audienta. Se pare că Jeremy Clarkson nu a învăţat nimic din anul pe care l-a petrecut pe tuşă şi revine în forţă cu acelaşi comportament. Pentru unii experienţa nu echivalează cu acumularea de înţelepciune. Dar, dacă putem să înţelegem frustrările personale ale unora, nu mai putem înţelege când astfel de comportamente sunt tolerate de redactori şi de public. Este regretabil că astfel de derapaje continuă să apară în spaţiul mediatic din Marea Britanie, cu atât mai mult cu cât relaţia reală dintre cele două state este de bună cooperare, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea sclaviei moderne. Ambasada României la Londra va trimite o scrisoare de protest postului de televiziune”, a scris Mihalache pe Facebook. 

Comentarii Facebook