Jaf istoric! 100 de hackeri au furat aproape 13 milioane de dolaridin bancomate în doar câteva ore



Un jaf de proporții istorice a avut loc de curând, un grup de hackeri reușind să fure aproape 13 milioane de dolari din bancomate, în doar câteva ore.

Membrii unui sindicat international criminal sunt suspectati ca au furat aproximativ 12.7 milioane de dolari din mai multe bancomate din Japonia in mai putin de 3 ore. Politia crede ca 100 de oameni au lucrat simultan efectuand peste 1.600 de retrageri. Niciunul nu a fost prins pana acum, potrivit yoda.ro.

Hoții au lucrat folosind carduri false care conțineau date obținute ilegal de la o bancă din Africa de Sud. Astfel, în 15 mai, cu ajutorul acestor carduri, fiecare membru a retras de la bancomate câte 100.000 de yeni, suma maxima admisa. Hotii au tintit bancomatele din Tokyo si alte 16 orase.

Politia din Japonia le-a cerut autoritatilor din Africa de Sud, prin intermediul Interpol, sa stabileasca exact cum au fost obtinute datele de pe cardurile de credit. Retragerile au inceput la ora 5 in dimineata zilei de duminica, 15 mai, iar ultima tranzactie a fost facuta chiar inainte de ora 8 dimineata in aceeasi zi.

Comentarii Facebook