Iohannis, discurs DUR în Parlament. Cere schimbarea Guvernului! Ce ultimatum a dat PSD

 

Președintele Klaus Iohannis a spus că un alt guvern este soluția pentru a ieșit din actuala criză politică.

 

O importantă cercetare sociologică efectuată în ultimele 3 zile arată că 80% dintre români cred că țara se îndreaptă în direcția greșită.

 

Cum s-a ajuns aici? În 11 decembrie, PSD a reputat o mare victorie, dar, după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze a intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societății românești. PSD a promis în campanie ceva și în primele zile s-a apucat de altceva. Pohta ce-ați pohtit, grija ce ați avut-o, se vede că nu a fost cea declarată în campanie. Nu prosperitatea poporului român a fost prioritate, ci să vă ocupați de dosarele penalilor. Românii sunt indignați și revoltați. 

 

Ce facem, dragilor, ce facem? Care sunt soluțiile, care este marja de manevră pentru a ieși din acest impas? Retragerea ordonanței 13 și eventual demiterea unui ministru este cu certitudine prea puțin. Alegeri anticipate, însă, sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? Păi în mod natural cel care a creat problema, PSD -ul!”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în plenul reunit al Parlamentului.

 

Parlamentarii PSD a părăsit sala, iar șeful statului i-a ironizat: ”Ați obosit deja, ghinion! Președinții celor două camere au sugerat în spațiul public că eu nu sunt de acord cu votul românilor și aș dori răsturnarea guvernului legitim. Nu, fals! Ați câștigat, acum guvernați și legiferați. Dar nu oricum! Nu oricum!”, a mai spus președintele.

 

România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care lucrează la lumina zilei nu noaptea pe furiș. Legiferați pentru România, dați legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Conduceți, cei care ați câștigat alegerile, dar conduceți responsabil. Sunt mari așteptări din partea societății. Lumea v-a votat pentru că ați promis. Ce ați promis, faceți!”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

 

Nu vă bateți joc de România. Suntem într-o situația macroeconomică bună, nu puneți România în dificultate. Păstrați creșterea economică. Sunt așteptări mari din partea partenerilor noștri. Am luptat și am legiferat de-a lungul anilor pentru ca România să devină parte din Uniunea Europeană și din NATO. Lumea are mari așteptări de la noi. Să nu-i dezamăgim.

 

Dacă PSD, care a creat această criză nu o rezolvă urgent, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni, pentru vedea care sunt soluțiile posibile”, a sunt ultimatumul lui Iohannis.

 

Pparlamentarii ALDE și PSD au ieșit la discursul președintelui.

Comentarii Facebook