Îngrașă sau nu ciocolata neagra?

 

Ciocolata neagră este recomandată în foarte multe diete, pentru a calma nevoia organismului de dulce. 

 

Singura condiție este cantitatea pe care o cunsumați. Trebuie să cunoașteți câte calorii sunt într-o 100 de grame de ciocolată neagră, pentru a scădea cantitatea consumată din numărul zilnic de calorii pe care l-ați stabilit în dieta pe care o țineți. 

 

Ciocolata neagră are un potential crescut de a te ingrasa, pentru ca este foarte densa din punct de vedere caloric (un cubulet poate sa aiba intre 50 si 80 de calorii) si, de multe ori, contine si o cantitate mica de zahar. Consumul trebuie să fie moderat, un cub sau două pe zi, dar nu mai mult.

 

In ce fel te poate ajuta sa slabesti:

 

1. Imbunatateste metabolismul. Un studiu efectuat la Universitatea Queen Margaret a dezvaluit ca ciocolata are un impact pozitiv asupra arderii grasimilor. Se pare ca substantele din acest produs delicios influenteaza modul in care corpul sintetizeaza acizii grasi, reducand digestia si absorbtia grasimilor si a carbohidratilor. Prin urmare, atunci cand mananci ciocolata neagra, te simti satula mult mai repede, conform divahair.ro.

 

2. Exista trei hormoni care controleaza apetitul: insulina, grelina si leptina. Primul controleaza transferul zaharului din sange in celule. Grelina este produsa pentru a-ti starni apetitul, in vreme ce leptina are efectul opus. Persoanele care au rezistenta la insulina isi pierd abilitatea de a se simti satui. Aici intervine ciocolata neagra, deoarece se pare ca scade rezistenta la insulina si nivelul grelinei in corp. 

Comentarii Facebook