Începe vaccinarea antigripală gratuită la nivel naţional


Campania anuală de vaccinare antigripală gratuită a Ministerului Sănătăţii, la nivel naţional, începe săptămâna aceasta.

Ministerul Sănătăţii a schiziţionat 1 milion de doze de vaccin antigripal folosite pentru imunizarea persoanelor cu risc mare de îmbolnăvire.

"Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în două etape. În prima etapă am pus la dispoziţia direcţiilor de sănătate publică un număr de 500 000 de doze pe care acestea le livrează cabinetelor medicilor de familie şi unităţilor sanitare pentru începerea imunizărilor. Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite până la sfârşitul acestei luni pentru continuarea vaccinării. Ministerul Sănătăţii a alocat pentru campania de imunizare din sezonul 2012-2013 un buget similar cu cel de anul trecut, respectiv 11 milioane de lei", au declarat specialiştii de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătăţii, potrivit Realitatea.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, peronalul medical, precum şi gravidele vor fi vaccinaţi cu prioritate.

Campania se va desfăşura prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Potrivit unor date furnizate de către Centru Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, în săptămâna 05-11 noiembrie 2012, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii a fost de 77.275, cu 1,6% mai mare decât în săptămână trecută.

Comentarii Facebook