Hackerii Anonymous au atacat NASA


Hackerii Anonymous au atacat NASA si au postat pe internet adresele de email si parolele unor oficiali britanici si americani.

Anonymous a anuntat pe Twitter ca, in ziua de Craciun, a furat o serie de adrese si date ale cardurilor bancare provenind de la membri ai Stratfor, scrie The Guardian.

Potrivit analizelor efectuate pentru The Guardian de John Bumgarner, expert in securitate informatica la US Cyber Consequences Unit, un centru de cercetare cu sediul la Washington, au fost furate informatii cu privire la oficiali din cadrul serviciilor britanice de informatii si la personal militar american.

In ceea ce priveste Statele Unite, au fost publicate informatii referitoare la 173 de persoane care au servit in Afganistan, precum si date personale despre fostul vicepresedinte Dan Quayle si fostul secretar de Stat Henry Kissinger, scrie Mediafax.

Circa 221 de oficiali militari britanici si 242 de membri ai NATO au fost victimele acestui demers, precum si consilieri ai Joint Intelligence Organisation, un organism care se ocupa de informatiile sensibile pentru premierul britanic David Cameron.

Aproximativ 19.000 de adrese electronice apartinând personalului militar american au fost divulgate.

Agentia Stratfor, cu sediul in Texas, este specializata in probleme de securitate si politica externa.

Comentarii Facebook