Guvernul nu mai dă bani pentru TVR până în vară. Din februarie, televiziunea română nu mai poate plăti taxele



Premierul Dacian Cioloș a anunțat că nu se vor mai putea acorda fonduri către Televiziunea Română până la rectificarea bugetară din luna iunie a acestui an, precizând că până atunci trebuie luat măsuri “pentru a închide robinetul risipei la TVR”.

Ceea ce nu putem face oricât am vrea înainte de iulie este să dăm bani acum, în următoarele săptămâni televiziunii publice. Să dăm bani televiziunii acum ar însemna să luăm de undeva banii respectivi şi ar însemna să facem rectificare bugetară. Rectificarea bugetară este o idee de termen mediu, de câteva luni de zile, însă, până atunci, sunt câteva măsuri care ar trebui să fie luate pentru a închide robinetul risipei la TVR", a declarat premierul Dacian Cioloş, la finalul dezbaterii Comisiilor reunite de cultură şi buget ale Parlamentului, potrivit Mediafax.

Cioloș a precizat că TVR are nevoie de soluții rapide care să ajute la “gâtuirea pierderilor”, pentru ca, mai apoi, să se găsească soluții prin care să fie relansată activitatea televiziunii.

Eu cred, pornind şi de la scrisoarea pe care conducerea TVR ne-a trimis-o şi nouă şi dvs, că la TVR se aşteaptă acum o soluţie rapidă. S-a evocat aici eventuala administrare specială sau o nouă administrare care să ia nişte măsuri de restructrare, dar oricare ar fi conducerea respectivă dacă nu va fi în măsură să ia nişte decizii urgente de restructurare nu vom putea gâtui pierderile care continuă. Abia după ce gâtuim aceste pierderi cred că putem reuşi să vedem care sunt soluţiile pentru a relansa activiatea TVR şi a lărgi baza de finanţare pe baza unui plan pe care cineva să şi-l asume”, a spus premierul.

Preşedintele-directorul interimar al TVR, Irina Radu, a declarat că începând cu luna februarie TVR nu îşi va mai putea plăti taxele şi impozitele la stat, televiziunea publică având datorii de 100 de milioane euro la bugetul de stat, 50 de milioane de euro datorii comerciale şi 2500 salariaţi.

Comentarii Facebook