Google vă arată care stiri sunt false. Ce îti va apărea cânt vei efectua o căutare


Compania Google a declarat ”război” știrilor fals, astfel că cei care folosesc Google Search pentru a afla informații cotidiene vor avea parte de un ajutor în plus pentru a ocoli articolele false.

Spre exemplu, atunci când iniţiem o căutare vizând informaţii despre un subiect intens discutat, Google va servi în deschiderea listei cu rezultate un panou Fact Checker, conţinând informaţii extrase din site-uri recunoscute pentru publicarea de informaţii verificate şi demascarea ştirilor false, potrivit go4it.ro.

Pentru a primi statutul de Fact Checker, publicaţiile aspirante trebuie să întrunească set foarte strict de criterii, care prevăd verificarea corectitudinii informaţiilor din surse multiple şi respectarea regulilor de postare Google News.

Totuși, Fact Checker nu modifică listele normale de rezutate Google Search, articolele provenite din surse reputabile de știri apărând la gramadă cu articolele false, lăsând astfel în seama cititorului să decidă care sunt sursele corecte de informare.


Comentarii Facebook