Gafă de zile mari a unui cotidian britanic: Castelul Bran este de vânzare



Publicația britanică The Telegraph a făcut o gafă de zile mari, după ce a anunțat recent că celebrul Castel Bran din România este pus la vânzare.

Zvonurile au fost rapid infirmate de către avocatul familiei Habsburg, care a precizat că articolul din ziarul britanic este "o compilaţie întocmită pe baza unor informaţii apărute pe internet cu ani în urmă".

"Articolul este o compilaţie întocmită pe baza unor informaţii apărute pe internet cu ani în urmă. Castelul nu este de vânzare", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Corin Trandafir.

Acesta a precizat totuși că, în cazul în care cândva s-ar pune problema scoaterii la vânzare a Castelului Bran, va fi respectat "dreptul de preemţiune" al statului român.

"În cazul în care cândva s-ar pune problema, oricum trebuie respectat dreptul de preemţiune al statului. Dar, repet, castelul nu este de vânzare", a mai spus avocatul Corin Trandafir.

Britanicii de la The Telegraph au publicat, duminică, un articol în care informează că proprietarii Castelului Bran, Dominic, Maria Magdalena şi Elizabeth de Habsburg, l-ar fi pus la vânzare.

Potrivit publicaţiei britanice, aceasta nu va fi o tranzacţie imobiliară tradiţională, clasică, întrucât reprezentanţii firmei imobiliare nu au pus semnul "De vânzare" în faţa castelului, iar proprietarii acestuia preferă să acţioneze cu discreţie şi să analizeze ofertele primite înainte de a alege ei înşişi cumpărătorul pe care îl consideră cel mai potrivit.

"Dacă cineva ne va face o ofertă rezonabilă, vom cerceta cine sunt ei, ce ne propun ei şi vom analiza cu seriozitate propunerea", a declarat Mark Meyer, de la firma de avocatură Herzfeld and Rubin. Această casă de avocatură cu sediul la New York se va ocupa de vânzarea Castelului Bran, relatează The Telegraph.

Comentarii Facebook