Gafă de mari proporții a serviciilor secrete americane. Au lăsat o persoană înarmată să urce în lift cu Obama



Agenții de la Secret Service au făcut o nouă gafă, lăsând o persoană înarmată să urce în lift cu președintele american Barack Obama, în timpul vizitei acestuia la Centru pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC) din Atlanta.

Ameninţarea la adresa preşedintelui pare să fi fost minimă, dar incidentul a expus o breşă în protocoale de securitate importante ale Secret Service, potrivit unor surse citate de cotidianul american Washington Examiner, scrie Mediafax.

Informaţia a apărut în aceeaşi zi în care directoarea Secret Service, Julia Piercon a fost audiată de o comisie a Camerei Reprezentanţilor în legătură cu incidentul din 19 septembrie, când un bărbat a sărit gardul Casei Albe şi a pătruns în reşedinţa prezidenţială.

Obama se pare că se afla în lift cu personalul său din cadrul Secret Service în momentul în care un ofiţer de securitate de la CDC care opera ascensorul a început să facă fotografii şi filme cu preşedintele folosind-şi telefonul mobil şi comportându-se neprofesionist.

Unul dintre agenţii care se aflau cu Obama a contactat un membru al echipei de protecţie care se ocupă de cazurile de activitate suspectă pentru a-l prelua pe bărbat şi a-l intervieva.

Supervizorul bărbatului din cadrul CDC i-a spus că s-a comportat iresponsabil şi i-a cerut să îi predea arma, fapt care i-a şocat pe ofiţerii Secret Service.

Agenţii Secret Service au obligația de a verifica cine va avea acces la președinte, iar orice persoană înarmată are nevoie de acord special pentru a se apropia de liderul american.

Comentarii Facebook