Fotomodel interzis in Scotia pentru ca e prea slab FOTO


O serie de fotografii cu fotomodelul scotian Amanda Hendrick in bikini au fost interzise pentru ca este anorexica. Tanara de 21 de ani a fost declarata initial cea mai eleganta femeie din Scotia.

Interdictia fotografiilor a fost facuta de Autoritatea pentru Standarde in Publicitate (ASA), din Marea Britanie, care considera ca acestea sunt iresponsabile.

O persoana a vazut imaginile pe un site de moda, detinut de familia fostului prieten al Amandei Hendrick, Oli Sykes. Fotografiile au fost sterse, dar oficialii site -ului au venit cu o explicatie: "Amanda este in mod sigur slaba, nu discutam acest lucru. Este fosta prietena a fiului meu, este o prietena a familiei de trei ani si a fost modelul companiei noastre pentru trei ani. O cunosc, nu este anorexica, dar tine o dieta foarte buna. Este slaba de la natura".

"Cred ca lumea ar trebui sa aspire sa ajunga ca ea fiindca are o cariera stralucita si este sanatoasa din punct de vedere mental. Nu cred ca interzicerea fotografiilor va stopa anorexia, dar respect decizia, la fel ca si Amanda", a spus Carol Sykes, proprietara site -ului.

Reprezentantii Autoritatii pentru Standarde in Publicitate au explicat ca "modelul este foarte slab, sub greutatea admisa in acele fotografii. In timp ce nu consideram ca imaginile cu bikini pot influenta negativ, concluzionam ca sunt iresponsabile din punct de vedere social".

 

Comentarii Facebook