Fotbalul, sportul preferat al românilor. Vezi câți vor urmări CM din Brazilia


Potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES înainte de începerea Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, peste 50% din respondenți au precizat că vor urmări competiția, chiar dacă România nu participă.

În cadrul studiului, 58% dintre respondenți spun că vor urmări meciurile din această competiție, chiar dacă echipa națională nu s-a calificat la acest turneu.

Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia este urmărit cu precădere de bărbați (81,5%), de respondenții cu educație medie sau superioară și mai degrabă de cei care locuiesc în Moldova și în regiunea de Sud a țării decât de cei din Transilvania.

Un sfert dintre participanții la studiul IRES (24%) cred că Brazilia este țara a cărei reprezentativă va câștiga această ediție a World Cup. Printre favoritele turneului mai sunt indicate Spania (12%), Germania (6%) și Argentina (4%). Jumătate dintre cei chestionați nu știu să spună care este țara care își va adjudeca trofeul la această ediție.

Același studiu arată că fotbalul este sportul preferat al românilor și, deopotrivă, cel mai urmărit.

Un procent de 35% dintre participanții la studiul IRES au indicat fotbalul drept sportul preferat. Topul este completat de gimnastică (13%), tenis de câmp (9%), handbal (5%) și patinaj artistic (4%).

În timp ce majoritatea bărbaților intervievați (59,2%) preferă fotbalul, pe primul loc în preferințele femeilor se află gimnastica (24,1%). Aceasta este urmată de fotbal (12,4%), tenis de câmp (11,2%), handbal sau patinajul artistic.

7% dintre respondenți spun că nu au un sport preferat. Cristalizarea preferințelor în ceea ce privește sportul este influențată de vârstă, educație și gen. Cei mai mulți dintre respondenții fără un sport preferat sunt femei (11,2%), tineri între 18 și 35 de ani (10,8%) și au studii elementare (15,4%).

26% dintre cei chestionați declară că urmăresc frecvent meciuri de fotbal. Tenisul se află pe poziția a doua în topul celor mai urmărite competiții sportive (18%), urmat de handbal cu 11%.

Comentarii Facebook