Miercuri 24 Aprilie

Folosești smartphone-ul în timpul nopții? Vezi ce efecte are acest lucru asupra corpului tău



Potrivit unor noi studii, persoanele care utilizează smartphone-ul după ora 21.00 sunt mult mai obosite și lipite de energie a doua zi.

Majoritatea persoanelor care dețin un astfel de gadget îl folosesc seara pentru a citi emailurile de la serviciu, însă oamenii de știință susțin că acest lucru nu este deloc benefic.

Problemele apar în special la cei care folosesc smartphone şi mai puţin la cei care utilizează o tabletă sau un laptop. Concluziile reies din două studii, unul care a vizat 82 de manageri de top şi altul care a cuprins 161 de angajaţi, potrivit Descoperă.ro.

În urma studiului, în ambele cazuri, persoanele care foloseau până seara târziu telefoanele se simţeau mai puţin motivaţi a doua zi şi nu se puteau concentra bine la muncă.

Oamenii de știință spun cp aceste probleme apar pentru că aceste persoane nu se mai pot deconecta de la grijile legate de serviciu nici măcar atunci când sunt acasă, în timpul liber.

Pentru persoanele care totuși nu pot să se despartă de smartphone este indicat să poată dormi în scurte reprize în timpul zilei, sau să consume băuturi energizante. De asemenea, este bine să lucreze în echipă şi să programeze mai atent pauzele de lucru.

Comentarii Facebook