Focuri de armă la Parlamentul Britanic. Între cei 20 de răniți sunt și doi români. 4 persoane au murit

 

UPDATE 20.30

 

Conform ultimelor date oficiale, între victime se numără și doi cetățeni români, un bărbat și o femeie.

 

Doi români răniți în atacul terorist de la Parlamentul britanic

 

Unele surse vorbesc de doi atacatori, dintre care unul a fost omorât de polițiști, potrivit publicaţiei Daily Mail. De asemenea, s-au înregistrat 20 de răniți și 4 morți, unul dintre ei fiind atacatorul. 

 

---------------- 

UPDATE 17:42 

 

Poliţia britanică precizează că atacul este de tip ”terorist”. ”Agenţi de poliţie înarmaţi sunt la faţa locului, după incidentul de la Westminster”, transmite Scotland Yard, conform Mediafax. 

 

Potrivit informaţiilor disponibile în acest moment, un bărbat a lovit intenţionat cu maşina un grup de trecători, după care s-a lovit cu vehiculul de poarta metalică a Palatului Westminster.

 

Acest bărbat a coborât din maşină şi a înjunghiat un agent de poliţie, după care a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

 

Sediul Parlamentului britanic a fost plasat în stare de alertă, sesiunea parlamentară fiind suspendată. Premierul Theresa May a fost evacuată din Parlament.

 

Circulaţia metroului în centrul capitalei Marii Britanii a fost oprită temporar.

 

Poliţia metropolitană a îndemnat cetăţenii să evite centrul oraşului.

 

”Incidentul este tratat ca fiind de tip terorist până când eventual s-ar putea dovedi de altă natură", anunţă Scotland Yard.

-----------------------

 

Mai multe focuri de armă au fost semnalate, miercuri după-amiază, în afara Parlamentului Marii Britanii.

Poliția londoneză confirmă incidentul, precizând că la ora 14.40 au fost solicitate echipaje în acea zonă, fiind semnalate focuri de armă, potrivit nytimes.com.

Un jurnalist politic, Kevin Schofield, susține că a văzut cum un polițist ar fi fost atacat și că agresorul avea în mână o armă de foc sau un cuțit.

BBC a anunțat că o ambulanță aeriană a aterizat în incinta complexului.

Comentarii Facebook