Florian Coldea urmează să fie trecut în rezervă

 

Florian Coldea a solicitat trecerea în rezervă, iar propunerea a fost trimisă la Cotroceni pentru a fi semnata de preşedintele României.

 

Coldea a fost găsit nevinovat în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă, iar SRI a propus repunerea în funcţie. 

 

Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare. După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei”, transmite SRI.

 

Directorul SRI a cerut preşedintelui României trecerea în rezervă a lui Florian Coldea, iar atribuţiile acestuia fiind preluate de Eduard Hellvig.

Comentarii Facebook