FIŞA ELEVULUI a stârnit discuții DURE pe internet. Ce e familia NORMALĂ?

 

Un model de fişă psihopedagogică ce trebuie completată, potrivit Asociaţiei Profesorilor din România, doar pentru elevii care au fost implicaţi în acte de violenţă.

 

Datele din această fişă sunt strict confidenţiale, iar fişa va fi completată şi păstrată de către consilierul psihopedagog din unitatea de învăţământ", arată Asociaţia Profesorilor din România.

 

Sute de mesaje de indignare au cuprins reţelele de socializare. Ceea ce i-a înfuriat pe unii au fost opţiunile din fișă: NORMALA, MONOPARENTALĂ, CRESCUT DE CĂTRE, CU PĂRINTE VITREG, INSTITUŢIONALIZAT, FAMILIE ADOPTIVĂ. 

 

Cum inducem copiilor ideea că unii sunt din familii "normale", în timp ce ceilalți nu sunt? Cum plantăm etichete în mintea lor, încă de mici, și îi învățăm să îi judece pe ceilalți că sunt "normali", sau nu? Cum punem presiune pe părinții aflați în relații maritale toxice să nu iasă din aceste aranjamente, chiar dacă le fac rău și lor și copiilor, ci să continue compromisul?", a scris un utilizator pe Facebook.

 

Gândire tipic securistă. Nu mai scăpăm de ea veci. De drepturile copilului a auzit cineva de la Educaţie? Şcoala are rolul de a educa, dacă sunt probleme în familie, există Protecţia Copilului. Şi aşa avem bârfă sport naţional", a scris un alt utilizator Facebook.

 

Îmi place cel puțin că nu e chestionat nivelul de educație al părinților și profesia... pe care le văd de asemenea „inutile“ într-un asemenea formular dacă ne dorim o egalitate de tratament a copiilor. Ca să nu mai aduc în discuție și religia...", este părerea altui părinte.

 

Cine defineşte familia normală? Constituţia? Percepţia despre normalitate a unora? Eu sunt divorţată şi-mi cresc singură copilul de când avea 1 an şi câteva luni. Antonimul cuvântului normal este anormal. Tot ceea ce nu se încadrează la familia normală, poate fi considerat că se încadrează la ceva anormal. Copilul meu nu consideră că suntem o familie anormală. I se pare în schimb anormal că în unele familii să existe scandaluri, că unii copii să aibă părinţi care consumă alcool şi care le aplică pedepse fizice, care nu se pricep să-i ajute la teme, să le cumpere haine noi ci doar de la second hand, şamd. Cred că normalitatea în familie şi în societate înseamnă cu totul altceva decât ceea ce se insinuează în acest formular”, a scris o mămică.

Comentarii Facebook