FILELIST.ro a căzut. / UPDATE: Site -ul a repornit după 3 zile

 

UPDATE duminică, 5 aprilie

 

Site -ul Filelist.ro a repornit, iar administratorii susțin că problemele au fost de natură ”hardware”.

 

Am observat că se tot speculează faptul că downtime-ul se datorează cercetărilor penale din ultimul timp.

 

1. Fals. Probleme de hardware;

2. Cercetările respective, după cum scrie până și în diversele articole disponibile online, sunt asupra celor care comercializează materialele descărcate;

3. Bănuiesc că v-ați dat seamă până acum, dar am s-o zic, atâta timp cât stați cuminți în banca voastră (nu vindeți ce descărcați), nu o să se lege nimeni de voi”, scriu cei de la filelist.ro.

 

-------------------- 

Site-ul de torente www.filelist.ro a căzut în cursul zilei de joi, în jurul orei 18.00. 

 

Întâmpinăm niște probleme tehnice, ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri cauzate și vă rugăm să aveți răbdare, acestea se vor remedia în cel mai scurt timp posibil. O seară plăcută!”, au scris administratorii, joi seara.

 

Site-ul filelist.ro a împlinit recent 7 ani și are mii de utilizatori. Aceștia au lăsat sute de mesaje pe pagina de Facebook a site-ului întrebând ce se întâmplă.

---------------------

UPDATE

 

Utilizatorii filelist.ro așteaptă deja din 2 aprilie remedierea problemelor tehnice. Este foarte posibil ca această situație să aibă legătură și cu anchetele pe care le face Poliția Română în mediul informatic. 

 

În țară s-au făcut multe dosare penale, în ultima lună, pentru download masiv de pe site -uri de torente. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, sunt vizați cei care descarcă zeci de giga de filme și programe și apoi încearcă să le și vândă. 

 

Vezi cazuri AICI și AICI

 

Anchetatorii au refuzat să spună care este site -ul de torente vizat în aceste anchete, dar filelist.ro este cel mai mare din România și a fost suspectat de internauți.

Comentarii Facebook