Fata care pretindea că e ”terorizată” de ”Balena Albastră” a MINȚIT

 

O fata din Timișoara a mințit că este terorizată de jocul ”Balena Albastră”.

 

Relatarea tinerei a apărut în presă, iar polițiștii de la Crimă Organizată s-au autosesizat.

 

Tânăta susținea că a vrut să se înscrie în joc, iar apoi a început să primească mesaje de amenințare din partea creatorilor jocului. Polițiștii au verificat telefonul mobil al tinerei și au stabilit că fata ar fi instalat pe dispozitiv o aplicaţie care generează un istoric fals al apelurilor și mesajelor primite, anunță Digi24.

 

PRECIZĂRI

 

Referitor la articolul publicat la data de 18 martie a.c., pe site-ul DIGI 24, „EXCLUSIV | Mărturia unei fete care a vrut să intre în jocul care împinge copiii spre tragedie”, ce relatează povestea unei minore care ar fi fost amenințată și șantajată, prin intermediul telefonului mobil, de către administratorii unui joc online, facem următoarele precizări:

 

La data de 19 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, în urma publicării articolului mai sus menționat, s-au sesizat și au demarat verificări pentru a stabilii circumstanțele producerii incidentului.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că incidentul nu a avut loc, minora simulând întreaga întâmplare cu scopul de a-și convinge părinții să-i achiziționeze un alt telefon mobil.

 

Compartimentul Relaţii Publice

Comentarii Facebook