Faci burtă de la bere? Cum scapi de ea

 

Este oare adevarat că berea îți face burta mare? Studiile au arătat că nu există o corelație directă între consumul de bere și apariția obezității abdominale.

 

Așadar, băutorii de bere nu prezintă o predispoziție mai mare pentru apariția obezității abdominale, nici raportat la cei care nu consumă alcool, nici la consumatorii de vin sau alte băuturi alcoolice.

 

Berea (în exces) îngrașă pur și simplu, iar cei care au predispoziție pentru obezitate centrală, o vor dezvolta indiferent de sursa din care vine excedentul de energie, scrie doctorulzilei.ro.

 

Obezitatea centrală (sau abdominală, sau viscerală) se referă la acumularea de grăsime în cavitatea peritoneală, între organele interne (și nu trebuie confundată cu grăsimea subcutanată, care se află între piele și peretele muscular). Această acumulare de grăsime este extrem de periculoasă pentru sănătate, crescând seminificativ riscul apariției bolilor cardiovasculare, rezistenței la insulină și a diabetului zaharat tip 2, precum și predispoziției către diferite forme de cancer.

 

Grăsimea depusă în zona abdomenului scade dacă începi să consumi mai puține calorii (alege o dietă potrivită pentru tine) și începe să te miști. Exercițiile aerobice sunt cei mai mari aliați în lupta cu burta ta. Alergatul, mersul, înotul, mersul pe bicicletă – poți face orice atâta timp cât te ții de aceste exerciții până când transpiri. Încearcă să faci sport de 5 ori pe săptămână câte 30 de minute pe zi.

Comentarii Facebook