Facebook mai face o schimbare SEMNIFICATIVĂ

 

Facebook va implementa o nouă funcție, care va permite ca utilizatorii să fie recunoscuti in poze chiar daca nu se uita catre aparat in momentul in care sunt fotografiati.

 

Algoritmul poate recunoaste oamenii in fotografii chiar daca nu le sunt vazute fetele. In schimb, sunt cautate alte caracteristici unice precum coafura, imbracamintea si forma corpului, informeaza ziare.com, citand New Scientist.

 

Yann LeCun, seful echipei de inteligenta artificiala a Facebook, a vrut sa vada daca tehnologia recunoasterii faciale poate fi adaptata  ”Exista numeroase indicii pe care le putem folosi. Oamenii au aspecte caracteristice, chiar daca ii privesti din spate. De exemplu, il poti recunoaste pe Mark Zuckerberg foarte usor, deoarece tot timpul poarta un tricou gri”, a precizat LeCun.

 

Echipa de la Facebook a făcut o cercetare folosind aproape 40.000 de poze publice de pe Flickr, în care fețele oamenilor nu se vedea foarte bine sau în care fața era vizibilă și le-a introdus intr-o retea sofisticata.

 

Algoritmul final a reusit sa recunoasca identitatea persoanelor cu o acuratete de 83%, fiind prezentat la inceputul acestei luni la o conferinta din Boston.

Comentarii Facebook