Facebook a primit o amendă de 110 milioane de euro, din partea UE

 

Comisia Europeană a amendat Facebook cu 110 milioane de euro, pentru că a furnizat informaţii înşelătoare legate de acordul de preluare a serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, informează News.ro.

 

Facebook a spus că nu poate conecta automat conturile utilizatorilor Facebook cu WhatsApp, dar că doi ani mai târziu a lansat un serviciu care face acest lucru.

 

Comisia a constatat că, contrar declaraţiilor din timpul procesului de evaluare a preluării, posibilităţile tehnice de potrivire a identităţilor utilizatorilor Facebook şi WhatsApp existau în 2014, iar angajaţii Facebook cunoşteau acest lucru”, se arată într-un comunicat al executivului UE.

 

Facebook afirmă într-un comunicat că erorile făcute în declaraţiile din 2014 nu au fost intenţionate şi că Comisia a confirmat că nu au influenţat rezultatul evaluării fuziunii. ”Anunţul de astăzi încheie subiectul”, potrivit Facebook.

 

Amenda nu va inversa decizia Comisiei de aprobare a achiziţiei WhatsApp şi nu are legătură cu o investigaţie separată legată de protejarea datelor utilizatorilor.

 

Comisia Europeană ar fi putut aplica o amendă de 1% din cifra de afaceri, adică 276 de milioane de dolari, dar americanii și-au recunoscut vina.

 

Facebook a mai primit o amendă de 150.000 de dolari, în Franța, pentru că nu a prevenit accesarea datelor utilizatorilor de către furnizori de publicitate.

 

În Italia, autoritatea antitrust a impus WhatsApp o amendă de 3 milioane de euro, pentru că a obligat utilizatorii să furnizeze date personale Facebook.

Comentarii Facebook