Facebook a lansat un serviciu special pentru găsirea copiilor dispăruți


Facebook a lansat un nou serviciu, Amber Alerts, menit să ajute la găsirea copiilor dispăruți, prin intermediul imaginilor postate pe rețeaua de socializare.

"Am lansat Amber Alerts pentru a folosi puterea comunităţii noastre în scopul acordării de ajutor pentru a găsi copiii dispăruţi", a anunţat Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, marţi, într-un mesaj postat pe contul său de pe reţeaua de socializare, potrivit descopera.ro.

"În ultimii ani, am văzut persoane care s-au folosit de Facebook, pe cont propriu, pentru a ajuta la găsirea unor copii care fuseseră răpiţi. Acest lucru a inspirat una dintre echipele noastre să realizeze un instrument mai bun, astfel încât reţeaua Facebook să poată fi folosită pentru a ajuta la reunirea unor familii", a mai spus Mark Zuckerberg.

"Facebook nu este doar o reţea pe care se distribuie momente din viaţa oamenilor - este şi o reţea care ajută comunitatea noastră să fie o forţă a binelui în lume", a mai spus Zuckerberg.

Amber Alerts timite alerte cu imaginile copiilor dispăruţi pe news feed-ul Facebook. Alertele sunt transmise în mod selectiv, către utilizatori ai Facebook, dintr-o anumită zonă, acestea fiind însoţite de datele de identificare ale copiilor dispăruţi şi de orice alte informaţii care ar putea ajuta la găsirea copiilor, potrivit ABC News.

Comentarii Facebook