Facebook a dezvăluit câte conturi false există pe rețeaua de socializare


Facebook și-a consolidat și mai bine poziția de cea mai mare rețea de socializare din lume, ajungând la peste două miliarde de utilizatori activi lunar. Totuși, nu toate aceste conturi sunt reale.

Un document legat de rezultatele companiei, dat publicității miercuri, oferă detalii și despre numărul de conturi false și duplicate, iar cifrele sunt mai mari decât se preconiza, potrivit playtech.ro.

Astfel, în trimestrul trei din 2017, Facebook a ajuns la 2,1 miliarde de utilizatori lunari, iar 2-3 % dintre aceste conturi nu sunt reale, conform companiei. Estimarea din iulie era ceva mai optimist, procentajul fiind de doar 1%.

De asemenea, un număr destul de mare de conturi de pe rețeaua socială sunt duplicate ale unor conturi deja existente. Estimările din iulie arătau un procent de 6% al conturilor duplicate, însă cifra a fost revizuită și urcă la 10%.

Conform documentelor, din totalul de 2,1 miliarde de utilizatori lunari, Facebook are de-a face cu un procentaj de 13% de conturi false sau ilegitime în vreun fel, iar asta se traduce într-un număr de 270 de milioane de conturi.

Comentarii Facebook