După demisia Annei Horvath, Clujul are un nou viceprimar maghiar


Municipiul Cluj-Napoca are un nou viceprimar, de marți, 4 aprilie, în persoana lui Oláh Emese, aceasta depunând jurământul de investitura în cadrul ședinței Consiliului Local.

Ședința ordinară a CL Cluj-Napoca, a avut loc azi, 4 aprilie, iar în cadrul întrunirii, grupul UDMR a nominalizat-o pe Oláh Emese, consilier local, ca propunere pentru ocuparea funcției de viceprimar. Propunerea a fost acceptată și votată în unanimitate de către toate formațiile politice.

Prima și cea mai importantă sarcină va fi de a redeschide canalele de comunicare prin care maghiarii din Cluj pot interacționa, din nou, cu administrația locală. În acest scop, vom reintroduce în cel mai scurt timp programul de audiențe și încercăm să găsim o soluție și pentru relansarea programului de consiliere telefonică”, a declarat Oláh Emese.

Totodată, în cadrul aceleiași ședințe a CL, a depus jurământul Nistor Daniel, noul consilier local al UDMR. Tânărul, de profesie inginer constructor, preia, astfel, locul fostului consilier local Csoma Botond care, în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2016, a obținut un mandat de deputat în Parlamentul României, fiind nevoit, astfel, să renunțe la funcția de consilier municipal.

Voi reprezenta interesele clujenilor cu maximă eficiență. Conform pregătirii și experienței profesionale pe care o dețin, cel mai probabil, voi activa în Comisia de urbanism, dar decizia finală în acest sens va fi luată în cadrul grupului UDMR”, a declarat Nistor.

În prezent, în Consiliul Local Cluj-Napoca activează 5 consilieri locali UDMR. Pe lângă noul viceprimar, Olah Emese, va mai rămâne în funcția de consilier local și Horvath Anna. Uniunea este reprezentată, totodată, și de consilierii Gergely Balázs, Rácz Levente și Nistor Daniel, aflat acum la început de mandat.

Comentarii Facebook