Dulciurile, pe primul loc în topul alimentelor la care poftesc cel mai mult românii


Un sondaj realizat în luna februarie a acestui an arată că 63% dintre români poftesc cel mai mult la dulciuri, în timp ce carbohidraţii şi mâncarea de tip fast food sunt preferate de 3 din 10 români.

În ceea ce priveşte atitudinea românilor vizavi de poftele culinare, peste 60% dintre respondenţi declară că le dau curs fără a avea regrete. Pe de altă parte, 3 din 10 respondenţi reuşesc să îşi înfrâneze pofta alimentară, iar 2 din 10 români răspund în favoarea poftei, însă se gândesc ulterior la efectele negative ale acesteia, scrie descopera.ro.

Când vine vorba de frecvenţa cu care apar poftele alimentare, 63,11% dintre respondenţi au declarat că li se întâmplă des şi foarte des să li se facă poftă de un anumit aliment.

Pentru 35% dintre respondenţii care obişnuiesc să mănânce alimente bogate în grăsimi sau zaharuri, sportul este metoda preferată pentru a da jos caloriile în plus, în timp ce aproximativ 26% dintre aceștia apelează la dietele alimentare sau de detoxifiere.

Conform sondajului 75,77% dintre români simt presiunea unei pofte alimentare cu preponderenţă pe timpul după-amiezei şi al serii, în timp ce doar 2 din 10 români au remarcat instalarea unor pofte culinare în preajma prânzului.

Printre cele mai râvnite alimente şi băuturi se numără fructele, în proporţie de 68,53%, urmate îndeaproape de ciocolată (65,11%), prăjituri (57,21%), cafea (54,63%) şi pizza (51,43%).

Comentarii Facebook