Dragnea: Nu sunt de acord ca demnitarii să-şi angajeze rudele la cabinete

 

Liderul PSD a spus că nu este de acord ca demnitarii să-şi angajeze rudele la cabinetele de parlamentari.

 

”Nu îi reproşez că nu sunt furnizor de reproşuri, dar i-am spus public că îi voi susţine decizia dacă va fi bine argumentată, o decizie în stânga sau o decizie în dreapta. A făcut o fundamentaţie şi o argumentaţie foarte bună, bazată masiv pe motivarea deciziei CCR cu o concluzie care trebuia să aibă altă motivare. Asta este dezamăgirea mea”, a spus Dragnea, la Sinaia.

 

La întrebarea legată de proiectul de lege prin care se desfiinţează noţiunea de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi care permite ca demnitarii să-şi angajeze rudele la cabinet, Dragnea a răspuns: „Cu rudele, nu sunt de acord. Cu rudele e bine să te întâlneşti acasă de sărbători, de Crăciun, în weekend. Nu sunt de acord ca rudele să fie angajate la cabinetul unui demnitar. Categoric, nu”.

 

Deputaţii din Comisia juridică au adoptat, marţi, un proiect care modifică articolele 301 şi 308 din Codul Penal, înlocuind sintagma "Conflictul de interese" cu "Folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane" şi eliminând trimiterea la articolul 301 din articolul 308, conform Mediafax.

Comentarii Facebook