DOUĂ ZILE LIBERE în PLUS de sărbători în acest an, între Crăciun și Revelion

 

Românii ar putea avea încă două zile libere în perioada sărbătorilor de iarnă, în 27 decembrie și 3 ianuarie 2014.

 

Aceste zile vin imediat după zilele libere legale de 25, 26 decembrie şi 1, 2 ianuarie, iar bugetarii ar putea beneficia de o vacanţă prelungită.

 

Noi venim cu o propunere care ar sprijini concediul legat. Sunt într-o consultare acum cu partenerii de dialog social pentru acest lucru şi în momentul în care finalizăm voi face o propunere. Sunt mai multe variante, o să anunţăm varianta finală. Oricum nu trebuie deranjată activitatea instituţiilor publice care trebuie să asigure permanenţă, iar privaţii vor decide ei ce fac cu zilele libere”, a declarat Maria Grapini, ministrul Turismului, la România TV.

 

Conform Codului Muncii, bugetarii stau acasă în zilele de 25 şi 26 decembrie şi 1 şi 2 ianuarie, dar acesta poate fi modificat.

 

În 2014 românii vor avea câteva zile libere în plus faţă de 2013. 

 

Potrivit Codului Muncii, românii au liber şi în prima şi a doua zi de Paşte, dar şi de 1 mai. În 2014 Paştele a fost stabilit pentru data de 20 aprilie. Românii vor avea liber şi luni, 21 aprilie.

 

Nici nu se întorc bine la treabă, că angajaţii intră iar în vacanţă. 1 mai 2014 pică joi şi de obicei mulţi îşi vor lua sau vor primi liber şi vineri pentru o minivacanţă de patru zile.

 

Tot potrivit Codului muncii, prima şi a doua zi de Rusalii sunt considerate zile de sărbătoare legale şi foarte mulţi români primesc liber de la angajatori. În 2014, Rusaliile sunt celebrate în zilele de 8 - 9 iunie.

 

Zi liberă legală este şi 15 august când este ortodoşii şi catolicii celebrează Adormirea Maicii Domnului, încă un prilej de weekend prelungit căci 15 august pică într-o vineri.

Comentarii Facebook