Doliu! Maestrul Radu Beligan a murit



Unul dintre cei mai iubiți actori din România, Radu Beligan, a murit, miercuri, la vârsta de 97 de ani.

Radu Beligan, internat de vineri, în Secţia de Terapie Intensivă, a decedat miercuri, la ora 13.00, la Spitalul de Urgenţă Elias, în urma unui stop cardio-respirator, a declarat, pentru News.ro, directorul medical al unităţii sanitare, dr. Dana Safta.

"Maestrul Radu Beligan, în vârstă de 97 de ani, a fost internat în Spitalul de Urgenţă Elias vineri, la ora 13.00, în secţia de Terapie Intensivă, în stare de degradare biologică progresivă, în contextul vârstei. Pe perioada internării, a beneficiat de monitorizare strictă a funcţiilor vitale şi a confortului fizic şi psihic adecvate. A decedat miercuri, la ora 13.00, în urma unui stop cardio-respirator ireversibil”, a spus Dana Safta.

Radu Beligan, născut în 14 decembrie 1918, la Galbeni (Filipești), Bacău, a fost un actor român, cu o bogată activitate în teatru, film, televiziune și radio. Pe linie maternă este grec de origine, iar pe linie paternă este urmaș al unuia dintre frații lui Ion Creangă.

El a fost ales membru de onoare al Academiei Române în 2004, în data de 27 martie 2011 a primit o stea pe Walk of Fame București, iar pe 15 decembrie 2013 a fost inclus in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru.

Comentarii Facebook