Doi imigranți au murit în timp ce încercau să traverseze Dunărea pentru a ajunge în România



Doi imigranți au murit înecați, iar alți cinci sunt dați dispăruți, în timp de încercau să traverseze Dunărea pentru a intra în România, a anunțat marţi poliţia bulgară.

Corpurile celor doi imigranţi au fost găsite plutind pe Dunăre, în apropiere de satul Archar, din nord-vestul Bulgariei, a precizat poliţia.

Autorităţile sunt acum în căutarea a "doi băieţi, două fete şi un bărbat", care ar fi încercat să traverseze Dunărea spre România şi se presupune că şi-au pierdut viaţa, scrie Mediafax.

Conform șefului departamentului local al poliției de frontireră, Dimitar Chorbadziev, patru cetăţeni străini au fost reţinuţi după ce au fost reperaţi pe insula Dobrina, aflată în apropiere de malul bulgăresc, informează agenţia de ştiri Focus.

Cetăţenii străini, care se presupune că ar fi din Irak, au indicat că mai multe persoane s-au înecat în urma unui incident petrecut pe data de 8 septembrie.

Aceștia ar fi plătit pentru a fi transportaţi cu barca în România, dar una dintre ambarcaţiuni s-a răsturnat, susține un oficial din cadrul poliţiei.

Comentarii Facebook