Doi dintre cei mai cunoscuți designeri din lume, creatorii Dolce & Gabbana, au fost arestați



Doi dintre cei mai cunoscuți creatori de modă italieni, Domenico Dolce și Stefano Gabbana, au fost trimiști la închisoare după ce au fost judecați pentru o fraudă fiscală estimată la peste 200 milioane de euro.

Cei doi designeri au fost condamnați la închisoare de către Curtea de Apel din Milano, fiind nevoiți să ispășească o pedeapsă de 1 an și 8 luni.


Domenico Dolce, în vârstă de 55 de ani, şi Stefano Gabbana, în vârstă de 51 de ani, au fost găsiţi vinovaţi de escrocherie contra statului italian şi de inexactităţi în declaraţiile lor de venituri, potrivit AFP.

Inițial, cei doi cratori de modă au fost condamnați, în iunie 2013, la un an şi opt luni de închisoare pentru o fraudă fiscală estimată la aproape 1 miliard de euro, încă pedeapsa a fost redusă în apel, o parte dintre delictele care le erau imputate fiind de atunci prescrise, precizează presa italiană.

Alte patru persoane au fost condamnate în cadrul aceluiași proces şi ar urma să fie la rândul lor încarcerate.

"Am rămas fără cuvinte, sunt total perplex. Vom face fără niciun dubiu recurs la Curtea de Casaţie", a reacţionat imediat avocatul celor doi designeri, Massimo Dinoia.

Magistrații italieni susțin că Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au creat în 2004 şi 2005 o companie-tampon în Luxemburg, încredinţându-i acestia controlul asupra mărcilor grupului D&G, evitând astfeș fiscul italian, în condiţiile în care acea companie era administrată în realitate din Italia.

Comentarii Facebook