Miercuri 24 Aprilie

Directorul Radio România a cheltuit 110.000 de euro cu deplasările externe, mai mult la premierul și președintele

 

Directorul SRR Ovidiu Miculescu a făcut în ultimii doi ani 32 de deplasări în străinătate, cheltuind 110.000 de euro.

 

Conferința EBU de la Basel din aprilie a arătat perfect risipa de bani ce se fac pentru deplasări în cadrul Radio România. În timp ce directorul general SRR, Ovidiu Miculescu, a zburat la business class spre Basel, plătind 1.200 de euro, Helen Boaden, directorul Radio BBC, a plecat de la Londra la economic pentru 207 euro, potrivit tolo.ro.

 

Mai mult, Ovidiu Miculescu s-a cazat la un hotel din oraș unde a plătit 302 euro pe noapte, în timp ce omolugul său din Anglia a ales să înnopteze în localitatea Saint Louis din Franța, aproape de granița cu Elveția, pentru a plăti doar 114 euro.

 

Întrebat de jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor despre aceste cheltuieli excesive, Ovidiu Miculescu a refuzat dialogul afirmănd că "nu își amintește".

 

De altfel, conform sursei menționate, directorul SRR călătorește în străinătate mai mult decât președintele Iohannis și premierul Cioloș la un loc, care nici ei în ciuda funcției înalte nu zboară la business.

 

Ovidiu Miculescu a fost însoțit în 24 dintre 32 de deplasări externe și de directorul Direcției Relații Internaționale, Dan Șanta. În alte 14 vizite în străinătate, acesta a fost însoțit și de Oltea Șerban Pârău, revenită de post de consilier după o condamnare penală pentru conflict de interese.

 

”Faptul că Oltea Șerban Pârâu, un om condamnat penal printr-o decizie definitivă a justiției, continuă să reprezinte Radio România este unul dintre lucrurile care stîrnește o revoltă mută în instituție”, spune una dintre sursele GSP din Radio România.

 

În perioada 1 iulie 2014 – 1 iulie 2016, Ovidiu Miculescu s-a deplasat de 32 de ori în străinătate. El a fost de două ori în China, de două ori în SUA și a ajuns în Australia, Myanmar, Cuba, Canada, India, Brazilia, Norvegia și Malaezia.

 

A zburat la business nu doar pe destinațiile lungi, la prețuri de peste 5.000 de euro, de la 4 ori la 8 ori mai mari decît cele de la economic. Tot la business a zburat și în zboruri de o oră și ceva, spre Turcia, Cehia sau Polonia, cu bilete de 900 de euro.

 

În doar doi ani, șeful radioului public a bifat, cu excepția Africii și a Antarcticii, toate continentele: America de Nord, America de Sud, Europa, Asia și Australia și Oceania. 

 

Prin comparație, șefa BBC, Helen Boaden, a zburat la conferința de la Basel cu 207 euro, la economic, iar directorul RRA la clasa business cu 1.200 de euro biletul.

 

Helen Boaden, directorul BBC Radio, este o jurnalistă de mare calibru, în anii 90 Helen a câștigat premii internaționale pentru reportajele despre maladia SIDA în Africa și pentru investigațiile privitoare la industria petrolului.

 

Din 2007 și pînă în 2011 a condus departamentul de știri al BBC, atît cele de televiziune, cît și cele de radio, adică redacția integrată a corporației.

 

În ultimii ani, Helen a fost director peste toate canalele BBC:  BBC Radios 1, 2, 3, 4, și BBC digital radio stations 1Xtra, 6Music, BBC Radio 4 Extra și Asian Network.

 

Ovidiu Miculescu a fost corespondent al Antenei 1 la Washington, doi ani director de știri la Prima TV și director la Europa FM.

Comentarii Facebook