Dieta cu sandwich-uri: Vezi de ce sunt bune pentru siluetă


Sandwich-ul reprezinta o gustare ideală pentru pauzele de masă sau gustările dintre mesele principale ale zilei. Nu toate sandwich-urile sunt benefice pentru sănătatea ta, însă dacă le prepari corespunzător te pot ajuta sa dai jos kilogramele în plus foarte ușor.

Iată câteva motive pentru care aceste gustări sunt benefice siluetei tale:

1. Pentru ca le prepari acasa

De obicei, majoritate mancarurilor si gustarilor pe care le pregatesti acasa sunt mult mai sanatoase decat produsele din comert. Sigur ca ti-ar fi mult mai simplu sa cumperi un sandvis gata facut, decat sa-ti faci tu unul, insa trebuie sa tii cont de doua aspecte:

- sandwich-urile cumparate sunt mai scumpe decat cele preparate de tine

- sandwich-urile cumparate pot contine ingrediente nesanatoase, cum ar fi carne cu grasime sau maioneza.

Cand iti faci singura sandwich-urile, ai un control total asupra ingredientelor pe care le folosesti. In plus, ai ocazia sa-ti pui la treaba creativitatea, pentru a inventa noi retete delicioase si dietetice de sandvisuri.

2. Pentru ca poti folosi paine integrala

Painea din faina integrala este mult mai sanatoasa decat cea alba, folosita de obicei pentru prepararea sandwich-urile din comert. Faina integrala pastreaza o cantitate mult mai mare de fibre, adica de substante nutritive esentiale pentru dobandirea senzatiei de satietate, pentru imbunatatirea digestiei si mentinerea glicemiei la un nivel normal.


3. Pentru ca folosesti legume proaspete si delicioase

Trebuie sa recunosti ca ti s-a intamplat cel putin o data pana acum sa cumperi un sandwich gata facut si sa descoperi ca legumele mentionate pe lista de ingrediente sunt, de fapt, inexistente sau abia daca se zaresc printre feliile de paine.

Citește mai multe pe ele.ro

Comentarii Facebook