Descoperirea secolului: Vaccinul anti-alcool


Oamenii de știință din Chile au creat cel mai bun tratament împotriva alcoolismului, un vaccin care le provoacă băutorilor simptome de greață și de mahmureală după doar un pahar de alcool.

Vaccinul este eficient pe o perioadă de până la un an, susţin cercetătorii Universităţii din Chile, cei care au creat revoluţionarul tratament contra alcoolismului. Aceştia au descoperit un medicament care blochează activitatea unei enzime hepatice responsabile de metabolizarea alcoolului. Ficatul transformă alcoolul într-un compus chimic numit acetaldehidă, vinovată de apariţia mahmurelii. În mod normal, substanţa este metabolizată de o enzimă, dar vaccinul creat de cercetătorii chilieni blochează activitatea acesteia, scrie adevarul.ro

Persoanele cărora le va fi administrat acest vaccin vor avea de suferit stări de greață puternică, plus accelerat şi cu o stare generală de rău dacă vor continua să bea, iar odată administrat, efectele acestuia nu pot fi anulat, astfel încât alcoolicii vor fi nevoiți să înceteze consumul de băuturi alcoolice.

Inspirația acestui vaccin o reprezintă populația populaţia din estul Asiei, care deţine o mutaţie genetică ce inhibă metabolizarea alcoolului. Între 15% şi 20% din japonezi, chinezi şi coreeni au această mutaţie.

Comentarii Facebook