Deputatul ALDE, Gustica Steluța Cătăniciu despre Tudorel Toader: ”Se pare că nu ar mai fi ministru al Coaliției”

 

Prim-vicepreședintele ALDE, deputatul din Cluj Gustica Steluța Cătăniciu, susține că ministrul Justiției nu ar mai reprezenta Coaliția PSD-ALDE și că Executivul are o problemă.

 

Declarațiile deputatului ALDE vin în contextul în care Tudorel Toader a precizat că a terminat proiectul de modificare a Codurilor penale și că nu a prevăzut vreun prag valoric pentru abuzul în serviciu.

 

”Chiar nu mai înțeleg ce se întâmplă. Nu înțeleg pe cine reprezintă dânsul în Guvernul Grindeanu”, a declarat Cătăniciu la un post de televiziune. Pentru ca mesajul ALDE să fie și mai clar, prim-vicepreședintele formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu a mai spus: „Se pare că nu ar mai fi ministru al Coaliției”, scrie Digi24.ro.

 

Tudorel Toader a ajuns ministru al Justiției pe filiera ALDE, iar deciziile sale din ultima săptămână au stârnit nemulțumirea membrilor PSD și ALDE. După ce ministrul Justiției a precizat, la prezentarea raportului de evaluare a procurorilor-șefi, că nu consideră oportună declanșarea procedurii de revocare a Laurei Codruța Kovesi și a lui Augustin Lazăr, șeful PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat „dezamăgit” și a spus că nu-și asumă concluziile lui Tudorel Toader.

 

După ce ministrul Justiției a vorbit despre modificarea Codului penal fără a fi introdus vreun prag pentru abuzul în serviciu, critici au fost formulate la adresa sa și de predecesorul Florin Iordache: „Am văzut o anumită poziţie a actualului ministru al Justiţiei care interpretează de la sine putere deciziile Curţii. Discutând de abuzul în serviciu, dumnealui spune că nu trebuie să fie un prag. Deci dacă aşa gândeşte Ministerul sau colectivul care gândeşte în acest moment modificările la Codul Penal... Deci, eu personal nu mă aştept de la acutuala conducere a Ministerului Justiţiei la o îmbunătăţire a condiţiilor şi a legislaţiei în vigoare”.

Comentarii Facebook