De ce să nu mergi cu sub un sfert de rezervor plin în maşină

 

Șoferii alimentează de obicei cu sume cuprinse între 30 si 100 de lei, ceea ce înseamnă că sunt aproape tot timpul cu rezervorul gol.

 

Specialiștii susțin că acest lucru este periculos pentru că duce la creșterea consumului, pentru că lichidul ramas in rezervor se volatilizeaza mai usor si se evapora mai repede.

 

O masina care are rezervorul plin doar pe un sfert va exploda mult mai puternic decat una cu rezervorul plin, asa cum au demonstrat-o si diferite emisiuni TV. Pentru ca vaporii de carburant sunt mult mai inflamabili decat lichidul in sine.

 

Foarte multe masini au pompa de carburant in rezervor. Insa ceea ce nu stie multă lume este ca aceste pompe sunt submersibile direct in carburant care are si rol de racire. Daca noi mergem cu rezervorul aproape gol, pompa de benzina ramane suspendata in vapori si nu mai este racita corespunzator, conform 4tuning.ro.

 

Cel mai riscant este mersul atunci cand este frig cu putin carburant in rezervor. Din cateva motive banale: carburantul are apa in el si daca mergem mereu cu becul de rezerva aprins, acea apa se plimba prin rezervor si cand este absorbita de pompa poate ingheta. Adica putin carburant in rezervor poate duce la un risc mare de inghet al pompei de benzina.

Comentarii Facebook