Dacia, mai populară în Elveția decât Porsche și Seat



Anul trecut au fost înmatriculate 6.205 unități Dacia, iar în primele nouă luni ale acestui an au depășit 4.000 de unități, un număr suficient de maire încât so asigure mărcii românești o cotă de poață de 2%.

"Este o poveste de succes", a declarat reprezentantul Renault Elveţia, Laurent Burgat, într-o conferinţă de presă la deschiderea unui centru Renault.

Deși are o cotă de 2%, față de 10,5% în cazul liderului de piață Volkswagen sau 6% pentru Renault, Dacia reușește să depășească în vânzări (cotă de piaţă de 1,8%), Mitsubishi (1,7%), Porsche (0,7%) sau Alfa Romeo (0,7%).

"Imaginea automobilistului elveţian, amator de mulţi cilindri, a primit o lovitură. Nu că elveţienii ar renunţa la Audi, BMW, Mercedes sau Golf complet echipat. Piaţa îşi păstrează particularităţile. (...) Pare un punct cel puţin neobişnuit în care şoferii elveţieni se alătură celor europeni: goana după maşini low-cost. Inclusiv vârful de lance al acestei nişe, marca Dacia", scrie Le Temps.

Începând cu acest an, Dacia are şi un model care se adresează familiilor, Lodgy, care este însă este puţin probabil să detroneze Duster. SUV-ul generează 44% din vânzările Dacia, scrie Le Temps.


Sursa: Mediafax

Comentarii Facebook