Dacă nu în București, atunci unde? Au cumpărat metrouri care nu încap în stații

 

Metrorex a cumpărat garnituri de metrou care nu încap în stații, iar acum trebuie modificate peroanele. Investiția e de 97 milioane de euro, fără TVA.

 

Trebuie modificate peroanele tuturor celor 14 stații de pe Magistrala II de metrou (Berceni - Pipera - n.r.), trebuie modificate, deoarece noile trenuri comandate de administrația Metrorex sunt mult prea late pentru a putea circula, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, Ion Rădoi, președintele Unitatea Sindicatului Liber din Metrou /USLM/.

 

Este vorba de noile trenuri de metrou, comandate de administrația Metrorex, și cu care ar fi trebuit să circulăm încă din această lună. Au fost comandate în total 16 trenuri, iar până acum au fost livrate șase. Problema este că noile garnituri sunt mai late decât cele pe care le utilizăm în prezent, iar din acest motiv peroanele tuturor celor 14 stații de pe Magistrala II vor trebui modificate. Concret, din peroane se vor tăia câte 5 -10 centimentri”, a spus Ion Rădoi, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Evz.ro.

 

Investiția pentru achiziția celor 16 trenuri de metrou se ridică la 97 milioane de euro, fără TVA. Patru trenuri sunt fabricate integral în Spania, de Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), restul de 12 urmând a fi montate la uzina Atelierul CFR Grivița.

 

Specialiștii Autorității Feroviară Romana care realizează testele pentru noile trenuri de metrou dezmint această informație. ”Nu este nimic adevărat. Vehiculele sunt oricum ansamblate din fabrică după standarde exacte. A mai fost acest zvon și acum vreo opt ani când s-au mai achiziționat un rând nou de trenuri de metrou. Este o legendă care se repetă mereu că peronul trebuie spart”, ne-a declarat unul dintre specialiști.

Comentarii Facebook