Cutremur în Italia. Șase români au murit. Bilanțul total al morților: 268 - VIDEO

 

UPDATE (vineri, 26 august)

 

Cutremurul din Italia s-a soldat cu 268 de morți, conform presei din Peninsulă. Între cei decedați sunt și șase români, precizează MAE.

 

---------------- 

UPDATE (joi, 25 august)

 

Bilanţul persoanelor care au decedat a urcat vertiginos. Dacă miercuri se înregistrau 120 de decese, dar foarte multe persoane erau dispărute, acum s-a ajuns la 247, a anunţat joi dimineaţă Protecţia Civilă, dar numărul este provizoriu.

 

Tragic este că printre victime sunt foarte mulți copii. Localităţile Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost practic rase de pe faţa Pământului, iar mii de oameni nu mai au unde locui.

 

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, joi dimineaţă, că a decedat încă un român în Italia, astfel numărul cetățenilor români care și-au pierdut viața a ajuns la doi, iar alți opt români sunt daţi dispăruţi.

 

-----------------

UPDATE

 

În urma acestui cutremur, au murit 120 de persoane, între care și un român.

 

Ministerul Afacerilor Externe anunță cu profund regret decesul unui cetățean român în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopții, regiunea centrală a Italiei. Misiunea diplomatică la Roma va asigura întreaga asistență consulară necesară în acest caz.

 

Totodată, menţionăm că, până în prezent, două persoane de cetățenie română au fost identificate printre răniţi și se află internate pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un număr de 9 cetățeni români rezidenți în zona sinistrată au fost dați dispăruți de către aparținători.

 

Misiunea diplomatică română menține legătura permanentă cu autoritățile italiene competente și întreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele 2 echipe consulare mobile (Ambasada României la Roma și de la Consulatul General al României la Bologna), care se află la fața locului şi acționează coordonat în vederea obținerii de informații cu privire la existența altor cetățeni români, afectați de seism.

 

MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56,  Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 și (0039)  051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, se arată în comunicatul MAE.

 

-------------------------------------------------

 

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 pe Richter s-a produs în central Italiei, la ora 3.36, ora locală, în regiunea Perugia, la o adâncime de numai 10 kilometri.

 

Primarul oraşului Amatrice a spus că oraşul pe care îl conduce a fost distrus. Cutremurul a mai afectat orașele Accumoli, Posta şi Arquata del Tronto, a spus purtătorul de cuvânt al pompierilor italieni.

 

Alte 17 replici s-au înregistrat după cutremurul din Italia, de miercuri dimineața.

 

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața, anunță autoritățile, citate de Mediafax.ro.









Comentarii Facebook