CUTREMUR de 5.5 grade în România, cel mai puternic din ultimii 4 ani

 

Cel mai puternic cutremur din ultimii 4 ani s-a produs în România în noaptea de sâmbătă spre duminică, conform Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

 

Cutremurul a avut loc în Vrancea, la o adâncime de 130 de kilometri, şi s-a simţit în foarte multe oraşe din România, inclusiv la Bucureşti.

 

Cutremurul cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter produs duminică dimineaţă în zona Vrancea a fost resimţit în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova. Potrivit PRO TV Chişinău, seismul produs în România a fost resimţit în mai multe regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv la Chişinău, fără a provoca daune materiale.

 

Cutremurul a fost resimţit şi în nordul Bulgariei, în oraşele Ruse, Şumen şi Silistra.Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminică, la ora 4.37, în zona Vrancea. Seismul s-a produs la o adâncime de 137 de kilometri şi a avut intensitatea 5 în zona epicentrală, fiind simţit şi la Bucureşti. Cutremurul s-a produs la 40 de kilometri de Covasna, la 46 de kilometri de Focşani, la 47 de kilometri de Râmnicu Sărat, la 52 de kilometri de Târgu Secuiesc şi la 55 de kilometri de Mărăşeşti.

 

A fost cel mai mare cutremur din ultimii 4 ani, care nu a produs insa pagube, desi a fost resimtit destul de puternic de populatie. Era de asteptat tinand cont de frecventa cutremurelor din aceasta zona din ultima perioada. Replicile vor fi mai mici de 4 pe scara Richter”, a spus Mircea Radulian, directorul Institutului pentru Fizica Pământului, la EALITATEA TV. 

Comentarii Facebook