Cumpărături RECORD de black Friday. Americanii și-au comandat produse de peste 3 miliarde dolari



Cu toate că Black Friday a devenit foarte popular și în Romînia, americanii sunt cei care apreciază cel mai mult ”sărbătoarea”, care are loc în 25 noiembrie, imediat după Thanksgiving, iar conform unui raport Adobe, anul acesta vânzările au fost uriașe.

Vanzarile online au crescut enorm de Black Friday in Statele Unite iar 2016 a stabilit mai multe recorduri - cei de la Adobe au anuntat ca pentru prima data a fost depasit pragul de 3 miliarde de dolari in vanzari online, potrivit yoda.ro.

De asemenea, tot in premiera, 1 miliard din vanzari au fost obtinute in urma comenzilor de pe telefonul mobil.

Potrivit raportului, vanzarile online de Black Friday 2016 au inregistrat o crestere cu 21.6% fata de anul trecut. Cifrele exacte sunt 3.34 miliarde de dolari in total, dintre care 1.2 miliarde de pe telefon, fiind o crestere de 33% fata de anul trecut pentru ultima categorie.

Adobe a facut acest raport urmarind datele a 22 de miliarde de vizite de pe site-urile de retail ce aduna 80% din toate tranzactiile online din primii 100 de retaileri din SUA.

Conform datelor, cele mai vandute produse de Black Friday au fost televizoarele 4K de la Samsung, iPad-urile si MacBook-urile Apple, Xbox One de la Microsoft si televizoarele LG.

Comentarii Facebook