National/International

Cum va reacționa China în cazul unui război între SUA și Coreea de Nord

  

Tensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite ale Americii se resimt tot mai mult, iar China poate fi un jucător important, în eventualitatea unui conflict armat între cele două națiuni.

Cu toate acestea, China se pare că ar dori să rămână neutră în acest caz, conform unui ziar de stat chinezesc.

Este vorba despre un editorial, publicat în ziarul Global Times, o publicație influentă în China, aflată sub controlul de la Beijing. Materialul scris a apărut după ce președintele american Trump și-a intensificat atacurile verbale la adresa regimului din Coreea de Nord, scrie realitatea.net.

China trebuie să clarifice un lucru: dacă Phenianul va lansa rachete care amenință terioriul Americii, iar SUA va contraataca printr-un atac, China va rămâne neutră”, scrie Global Times, potrivit Reuters.

Totuși, politica editorială a ziarnului susține că nu este un punct de vedere oficial al guvernului chinez, însă este cunoscut faptul că publicație are o atitudine pro-guvernamentală și are un ton naționalist.

11-8-2017, 17:30
91 vizualizări
1 comentarii
Ciudat11-8-2017, 23:33
Niciodata nu vedem sau nu auzim ce au zis coreenii. Din sursa. directa. Vedem ce au zis americanii ca au zis coreenii. Manip ularea e mare! Nu am crezut motivele invocate de SUA in Irak si am avut dreptate. De ce as crede acum?
SUA a avut nevoie tot timpul dupa ww2 de un teatru de lupta in care sa vanda armament sau sa iasa dintr-o criza. Sa amintim de razboiul coreean, razboiul rece, Congo, rusii, Vietnamul, Afganistan, Iugoslavia, Irak, Egipt, Libia, Siria, iar acum Coreea. Sa amintim si de cele 7 (oare cate or mai fi necunoscute?) lovituri de stat recunoscute oficial de CIA (Grecia Congo Peru Iran Italia etc.)
In spatele acestui interes de a alinia lumea dupa "democratia" americana, raman numai epave.

Cele mai citite ştiri din National/International

382 vizualizări
19-10-2017, 11:50
E oficial! Deținuții primesc 6 zile libere la fiecare 30 de zile petrecute în condiții improprii» Vezi tot
205 vizualizări
18-10-2017, 17:18
Ministerul Educației a decis: Dispar automatele de cafea, sucuri și ”junk food” din școli» Vezi tot
180 vizualizări
18-10-2017, 14:46
Unul dintre cele mai populare servicii de streaming ajunge și la noi în țară. S-a anunțat data lansării Spotify în România» Vezi tot
101 vizualizări
18-10-2017, 14:35
DOLIU în lumea artistică din România. A murit ”doamna teatrului românesc”, Olga Tudorache» Vezi tot
86 vizualizări
17-10-2017, 21:02
Coreea de Nord face noi amenințări: Un război nuclear poate izbucni în orice moment» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Dacă în toamnă ar fi alegeri parlamentare, ce partid ați vota?