National/International

Cum va reacționa China în cazul unui război între SUA și Coreea de Nord

  
  

Tensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite ale Americii se resimt tot mai mult, iar China poate fi un jucător important, în eventualitatea unui conflict armat între cele două națiuni.

Cu toate acestea, China se pare că ar dori să rămână neutră în acest caz, conform unui ziar de stat chinezesc.

Este vorba despre un editorial, publicat în ziarul Global Times, o publicație influentă în China, aflată sub controlul de la Beijing. Materialul scris a apărut după ce președintele american Trump și-a intensificat atacurile verbale la adresa regimului din Coreea de Nord, scrie realitatea.net.

China trebuie să clarifice un lucru: dacă Phenianul va lansa rachete care amenință terioriul Americii, iar SUA va contraataca printr-un atac, China va rămâne neutră”, scrie Global Times, potrivit Reuters.

Totuși, politica editorială a ziarnului susține că nu este un punct de vedere oficial al guvernului chinez, însă este cunoscut faptul că publicație are o atitudine pro-guvernamentală și are un ton naționalist.

11-8-2017, 17:30
1216 vizualizări
1 comentarii
Ciudat11-8-2017, 23:33
Niciodata nu vedem sau nu auzim ce au zis coreenii. Din sursa. directa. Vedem ce au zis americanii ca au zis coreenii. Manip ularea e mare! Nu am crezut motivele invocate de SUA in Irak si am avut dreptate. De ce as crede acum?
SUA a avut nevoie tot timpul dupa ww2 de un teatru de lupta in care sa vanda armament sau sa iasa dintr-o criza. Sa amintim de razboiul coreean, razboiul rece, Congo, rusii, Vietnamul, Afganistan, Iugoslavia, Irak, Egipt, Libia, Siria, iar acum Coreea. Sa amintim si de cele 7 (oare cate or mai fi necunoscute?) lovituri de stat recunoscute oficial de CIA (Grecia Congo Peru Iran Italia etc.)
In spatele acestui interes de a alinia lumea dupa "democratia" americana, raman numai epave.

Cele mai citite ştiri din National/International

492 vizualizări
18-8-2017, 17:32
BOR nu a aplicat nicio sancțiune in cazul Episcopului Hușilor: S-a retras și rămâne un simplu călugăr» Vezi tot
236 vizualizări
17-8-2017, 17:56
WhatsApp vine cu noi funcții la următorul update. Vezi de ce vor beneficia utilizatorii» Vezi tot
198 vizualizări
17-8-2017, 17:20
Mecanicul care conducea trenul ce a lovit o femeie și 3 copii: Femeia și-a luat copiii în braţe şi s-au aruncat în faţa trenului» Vezi tot
123 vizualizări
18-8-2017, 14:07
Contraamiralul de flotilă Tiberiu Frăţilă are o pensie de 10.000 de lei, o treime cât au alții» Vezi tot
119 vizualizări
17-8-2017, 21:09
VIDEO - Atac terorist la Barcelona. O furgonetă a intrat în pietoni pe bulevard La Rambla. Cel puţin 13 morţi şi zeci de răniţi» Vezi tot

Sondaj de opinie:

Ce preferați, Untold sau Electric Castle?