Cum va fi vremea în Transilvania, până pe 11 decembrie

 

Meteorologii au emis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 28 noiembrie – 11 decembrie 2016.

 

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 

ANM estimează că în Transilvania, regimul termic de prognoză va fi în jurul celui normal la valorile nocturne şi sub acesta la cele diurne. Majoritatea temperaturilor vor fi uşor mai mari decât cele climatologic specifice perioadei, adică maxime cuprinse între 1 şi 3 grade şi minime între -7 şi -4 grade, mediate pe regiune. Precipitaţiile vor fi prezente în cea mai mare parte a timpului, iar probabilitatea de semnalare a acestora, moderate şi însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 6-11 decembrie 

 

Pentru Maramureş, estimarea ANM arată că vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, pe întreg intervalul de prognoză. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 1...2 grade şi minime de -5 şi -3 grade. Precipitaţii vor fi în cea mai mare parte a timpului, mai consistente în intervalul 4 -11 decembrie.

Comentarii Facebook