Cum va arăta noua carte de identitate. E disponibilă din 2018 - FOTO

 

Noua carte de identitate va costa aproximativ 20 de euro și va fi disponibilă din 2018. 

 

Cartea de identitate va fi de mărimea unui permis auto sau a unui card bancar, potrivit MAI.

 

Cartea electronică de identitate va conţine un CIP care permite accesarea serviciilor electronice prin utilizarea certificatului electronic emis de MAI pentru autentificarea în sistemele informatice. Va permite stocarea în condiţii de siguranţă a datelor biometrice ale titularului, respectiv imaginea facială şi, opţional, imaginile impresiunilor papilare a două degete. De asemenea, va permite utilizarea semnăturii electronice”, precizează MAI.

 

În acest moment, putem spune că modificările actualei infrastructuri prezintă costuri care estimam că nu vor depăşi un milion de euro. Acest cost se aplică la infrastructura centrală. La nivel naţional, totul depinde foarte mult de vechimea staţiilor şi sistemelor de operare, cât de vechi sunt", au explicat iniţiatorii proiectului de schimbare a cărţilor de identitate.

 

La nivelul Uniunii Europene, preţul mediu este de 15-20 euro, preţ cu care se vinde cetăţenilor. Noi intenţionăm să ne situăm sub acest preţ. Contravaloarea cărţii de identitate o va suporta cetăţeanul, beneficiarul documentului, ca şi în prezent”, conform sursei citate.

Comentarii Facebook